[vc_row][vc_column][vc_column_text]Η τορτίγια αποτελεί πλούσια πηγή υδατανθράκων, του βασικού «καυσίμου» του οργανισμού.
Μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με μια πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, όπως είναι το κοτόπουλο. Το κοτόπουλο επίσης έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα, λιπαρά οξέα που ενοχοποιούνται για καρδιαγγειακές παθήσεις. Επίσης το κοτόπουλο αποτελεί πηγή σιδήρου, βιταμινών Β3, Β6 και σελήνιο. Αν στην τορτίγια με το κοτόπουλο προστεθούν και λαχανικά, τότε αποτελεί ένα πλήρες γεύμα.
Παπασπανός Νικόλαος
Κλινικός, Αθλητικός Διαιτολόγος
Πτυχ Χαροκοπείου Παν/μίου Αθηνών
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Μητροπόλεως 77 Θεσ/νικη Τηλ.2310226989
Ελ. Βενιζέλου 2 Κοζάνη Τηλ.24610-24226
www.diettips.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]